Tweakers

Tweakers Mixed RSS Feed Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.

 • [Plus] De auto als gegevensverzamelaar - Connected cars en de toegenomen datahonger
  by Hayte Hugo on 18 September 2021 at 04:00

  Connected cars maken auto's veiliger, geven meer inzicht in onderhoud en verbruik, en leiden tot innovatieve functies. Maar gaan ze wel zorgvuldig met data om?

 • ING maakt creditcardoverzicht in de app weer beschikbaar na kleinschalig datalek
  by Yannick Spinner on 17 September 2021 at 18:52

  Het creditcardoverzicht van de ING-app was tijdelijk niet beschikbaar nadat gebruikers een deel van de creditcardgegevens van twee individuele klanten konden inzien. Ondertussen is het probleem opgelost en is het betreffende overzicht weer beschikbaar.

 • Man die 2 miljoen smartphones van AT&T hackte krijgt 12 jaar gevangenisstraf
  by Yannick Spinner on 17 September 2021 at 18:02

  Een 35-jarige man uit Pakistan en Grenada is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het ontgrendelen van bijna 2 miljoen smartphones van AT&T. De provider liep hierdoor ruim 200 miljoen dollar mis. De man betrok meerdere werknemers van AT&T bij zijn grootschalige zwendel.

 • Firefly III 5.6.0
  by Bart van Klaveren on 17 September 2021 at 17:40

  Firefly III is een in php geschreven webapplicatie waarmee een overzicht van je financiën kan worden bijgehouden. Het kan de data importeren vanuit csv-bestanden, de bunq-api of de Spectre-api. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaar loopt ook op Tweakers rond en […]

 • Mozilla VPN krijgt ondersteuning connectie via twee vpn's en eigen dns-keuze
  by Yannick Spinner on 17 September 2021 at 16:12

  Mozilla brengt een update uit voor Mozilla VPN waardoor het onder meer mogelijk wordt om een dubbel vpn te gebruiken. Daarnaast hebben gebruikers voortaan de mogelijkheid om zelf een dns-server in te stellen. De dienst is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar.

 • Winaero Tweaker 1.31.0.1
  by Bart van Klaveren on 17 September 2021 at 15:26

  Winaero heeft versie 1.31.0.1 van zijn Tweaker-programma uitgebracht. Dit programma bevat een verzameling van 'tweaks' die de functionaliteit en het uiterlijk van bepaalde functies van Windows aan kunnen passen, zoals het aantal rijen en kolommen in de Alt+Tab switcher, het aanpassen van het […]

 • Panasonic brengt Disney+-app naar televisies vanaf 2017
  by Hayte Hugo on 17 September 2021 at 14:52

  Disney+ komt naar 4k-Panasonic-tv's die sinds 2017 zijn uitgebracht. De televisies moeten dan wel het My Home Screen-besturingssysteem ondersteunen. Bij compatibele tv's is de app in het Application-scherm te vinden.

 • LEGO Star Wars Battles verschijnt volgende week op Apple Arcade
  by Hayte Hugo on 17 September 2021 at 14:38

  LEGO Star Wars Battles komt op vrijdag 24 september naar Apple Arcade. De mobiele rts-game werd in mei geschrapt, maar enkele weken geleden maakte ontwikkelaar TT Games Brighton bekend dat het spel naar Apple Arcade zou komen.

 • Gerucht: Google voegt zenders met reclame toe aan Google TV
  by Kevin Krikhaar on 17 September 2021 at 14:14

  Google zou gratis tv-zenders willen aanbieden bij zijn Google TV-dienst, meldt Protocol. Deze zenders zouden, in tegenstelling tot de betaalde streamingopties, reclameonderbrekingen bevatten. Wat voor content Google gratis gaat aanbieden, is nog niet bekend.

 • Apple en Google verwijderen verkiezingsapp oppositieleider na druk van Rusland
  by Hayte Hugo on 17 September 2021 at 13:36

  Google en Apple hebben allebei een verkiezingsapp van Poetin-criticus Alexei Navalny verwijderd. Rusland eiste eerder in september dat de bedrijven de app zouden verwijderen. Weigering zou de overheid zien als verkiezingsinmenging.

 • Virtuele Windows 11-machines vereisen ook TPM 2.0 bij bètaversie
  by Olaf van Miltenburg on 17 September 2021 at 13:22

  Microsoft heeft Windows 11 Build 22000.194 beschikbaar gesteld voor Windows Insiders die het bètakanaal draaien. De update bevat voornamelijk bugfixes, maar ook is vanaf deze release de aanwezigheid van TPM 2.0 vereist als het OS op virtuele machines draait.

 • Cyber Triage 3.0
  by Bart van Klaveren on 17 September 2021 at 12:58

  Versie 3.0 van Cyber Triage is uitgekomen. Dit programma is bedoeld om computers te analyseren en bewijsmateriaal te verzamelen wanneer een computer het doelwit van een cyberaanval is geweest. Brian Carrier is een van de mensen achter Cyber Triage, en die kennen we onder meer van Autopsy en The […]

 • Treinstoring NL kwam door kapotte back-up telefonieservers
  by Hayte Hugo on 17 September 2021 at 12:39

  ProRail heeft meer details gedeeld over de telefoniestoring die er donderdagavond voor zorgde dat het treinverkeer ontregeld werd. Het probleem lag niet bij GSM-R dat in mei voor een storing zorgde, maar bij een losstaand telefoniesysteem voor contact met machinisten.

 • Beheerder privacytools.io draagt domeinnaam niet over en gaat zelf verder
  by Olaf van Miltenburg on 17 September 2021 at 12:39

  De beheerder van privacytools.io draagt de domeinnaam niet over aan teamleden die de site willen voortzetten onder de naam PrivacyGuides. Hij heeft aangegeven zelf verder te gaan met privacytools.io en PrivacyGuides als een fork te beschouwen.

 • Pidgin 2.14.7
  by Bart van Klaveren on 17 September 2021 at 12:25

  Versie 2.14.7 van Pidgin is uitgekomen. Dit multiprotocol-instantmessagingprogramma kan overweg met de netwerken van Jabber/XMPP, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, MicroFocus GroupWise Messenger, HCL Sametime, SILC, SIMPLE en Zephyr. Door middel van plugins is de functionaliteit nog verder uit te breiden. […]

 • WSJ: Facebook doet weinig aan mensenhandelaren en drugskartels op het platform
  by Kevin Krikhaar on 17 September 2021 at 12:06

  Facebook zou weinig doen om drugskartels en mensenhandelaren op het platform tegen te gaan, ondanks herhaaldelijk aandringen van werknemers. Dat meldt The Wall Street Journal, die interne Facebook-documenten zou hebben ingezien.

 • Mp3tag 3.09
  by Bart van Klaveren on 17 September 2021 at 11:51

  Florian Heidenreich heeft versie 3.08 van Mp3tag uitgebracht. Met dit programma kunnen de metatags van de meest gangbare muziekformaten worden aangepast. Ondersteuning is aanwezig voor ID3v1, ID3v2.3, ID3v2.4, mp4, wma, Vorbis-comments en Ape-tags. Verder kunnen de bestandsnamen aan de hand van die […]

 • Harman kondigt InfinityLab-lijn van producten aan met powerbanks en speakerphone
  by Hayte Hugo on 17 September 2021 at 11:39

  Samsungs dochterbedrijf Harman heeft een nieuwe productlijn geïntroduceerd onder de naam InfinityLab. Het gaat volgens Harman om duurzame niet-audio-producten, waaronder powerbanks en laders, maar ook een speakerphone.

 • Shotcut 21.09.13
  by Bart van Klaveren on 17 September 2021 at 11:20

  Shotcut is een uitgebreid opensource- en cross-platform videobewerkingsprogramma voor Windows, Linux en macOS. Het maakt gebruik van FFmpeg en heeft daardoor ondersteuning voor de gangbaarste formaten audio en video. De bestanden worden niet geïmporteerd, maar worden in hun originele formaat […]

 • Mozilla Thunderbird 91.1.1
  by Bart van Klaveren on 17 September 2021 at 11:15

  De Mozilla Foundation heeft versie 91.1.1 van Thunderbird uitgebracht. Thunderbird is een opensourcecliënt voor e-mail en nieuwsgroepen, met features als ondersteuning voor verschillende mail- en newsaccounts, een spamfilter, spellingscontrole en een aanpasbaar uiterlijk. In versie 91 is onder […]