Tweakers

Tweakers Mixed RSS Feed Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.

  • Mark Gurman: Apple voert opnieuw gesprekken met OpenAI over AI in iOS 18
    by Jay Stout on 27 April 2024 at 11:28

    Apple voert opnieuw gesprekken met OpenAI over de eventuele integratie van AI-technologie in iOS 18. Dat schrijft Mark Gurman. De twee bedrijven zouden eerder dit jaar ook al gesprekken hebben gevoerd. De techjournalist meent dat er nog geen beslissingen zijn genomen.

  • Promomateriaal Pixel 8a wijst op AI-functies en zeven jaar beveiligingsupdates
    by Jay Stout on 27 April 2024 at 11:00

    Techwebsite Android Headlines heeft promotiemateriaal van de aankomende Google Pixel 8a gepubliceerd. Uit het materiaal blijkt dat de smartphone verschillende AI-functies zal bevatten, over een IP67-rating zal beschikken en zeven jaar aan beveiligingsupdates zal meekrijgen.

  • Zoom 6.0.4
    by Bart van Klaveren on 27 April 2024 at 10:30

    Versie 6.0.4 van de videoconferencingsoftware Zoom is uitgekomen. Dit programma maakt het mogelijk om onder meer onlinevergaderingen, conferenties en colleges bij te wonen. Het is verkrijgbaar voor de gangbaarste besturingssystemen en is beschikbaar in een gratis en een betaalde uitvoering met meer […]

  • MSI: focus bedrijf ligt momenteel op videokaarten van Nvidia
    by Jay Stout on 27 April 2024 at 09:44

    MSI heeft aangegeven dat de focus van het bedrijf momenteel op de grafische kaarten van Nvidia ligt, en niet op de gpu’s van AMD. Het bedrijf kwam met dit nieuws naar buiten nadat een Youtuber had opgemerkt dat het assortiment van MSI steeds minder AMD-kaarten bevat.

  • Asuswrt-Merlin 3004.388.7
    by Bart van Klaveren on 27 April 2024 at 09:00

    Asus gebruikt voor zijn routers, zoals de RT-AC68 en RT-AX88, van een Tomato afgeleide firmware met de naam Asuswrt. Deze firmware is, op enkele drivers na, opensource, waarbij de gesloten binaries wel meegeleverd worden. Asuswrt-Merlin is op zijn beurt een aangepaste versie van de originele […]

  • ByteDance: TikTok wordt niet verkocht, ook niet zonder algoritme
    by Jay Stout on 27 April 2024 at 08:42

    ByteDance is niet van plan om TikTok te verkopen. Dat blijkt uit een post op het eigen socialemediaplatform Toutiao. Het Chinese bedrijf claimt dat eerdere geruchten over een mogelijke verkoop van TikTok zonder algoritme onjuist zijn.

  • Europese privacytoezichthouder stopt met eigen socialemediaplatformen
    by Jay Stout on 27 April 2024 at 07:47

    De Europese privacytoezichthouder EDPS stopt op 18 mei met EU Voice en EU Video: twee gratis opensource socialemediaplatformen die het in 2022 had geïntroduceerd via een pilot. De waakhond heeft geen partners gevonden om het beheer van de platformen over te nemen.

  • FileZilla Server 1.8.2
    by Bart van Klaveren on 27 April 2024 at 07:30

    Versie 1.8.2 van de opensource-ftp-server FileZilla Server is uitgekomen. FileZilla Server is een kleine en krachtige ftp-server met onder andere ondersteuning voor fxp (het versturen van bestanden van de ene naar de andere ftp-server), beveiligde verbindingen (ssl en tls), gss-authenticatie en […]

  • WinMerge 2.16.40
    by Bart van Klaveren on 27 April 2024 at 05:58

    Er is een nieuwe stabiele versie van WinMerge verschenen. Met WinMerge kunnen bestanden of mappen met elkaar worden vergeleken: handig, bijvoorbeeld om te zien wat er is veranderd tussen verschillende stukken broncode of om de inhoud van logbestanden door te pluizen. Het programma bevat syntax […]

  • World of Warcraft: The War Within - Vooral een hoop kleine verbeteringen
    by Jeroen Horlings on 27 April 2024 at 04:00

    Ergens dit jaar verschijnt The War Within, de volgende uitbreiding van World of Warcraft. Wij konden twee dagen aan de slag met de alfaversie.

  • Lunacy 9.6.0
    by Bart van Klaveren on 26 April 2024 at 19:30

    Lunacy is een gratis grafisch ontwerpprogramma voor Windows, Linux en macOS. Het heeft een grote hoeveelheid ingebakken content, zoals iconen, foto's, gemaskeerde afbeeldingen en illustraties. Het is ook in staat om Sketch-bestanden te openen en Sketch-plug-ins te gebruiken. Het programma wordt […]

  • Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub
    by Idriz Velghe on 26 April 2024 at 19:10

    Microsoft en IBM hebben de code van MS-DOS 4.0 open source gemaakt. De broncode, images en documentatie zijn beschikbaar op GitHub onder een MIT-licentie. Dit betekent dat iedereen die wil de code kan delen, aanpassen of in hun eigen code gebruiken.

  • NS beslist binnen twee maanden over grootschalig gebruik bodycams
    by Idriz Velghe on 26 April 2024 at 18:14

    NS gaat binnen twee maanden evalueren of het bodycams op een grote schaal wil inzetten onder zijn personeel. Begin dit jaar heeft het spoorwegbedrijf een proefproject gestart waarbij bepaalde werknemers een camera dragen die in ‘lastige situaties’ kan worden ingeschakeld.

  • Snagit 2024.1.2
    by Bart van Klaveren on 26 April 2024 at 17:59

    TechSmith heeft versie 2024.1.2 van Snagit uitgebracht. Met dit programma, dat voor zowel Windows als macOS beschikbaar is, kunnen plaatjes, tekst, bewegende beelden en webpagina's worden afgevangen en bewerkt. Zo kunnen er effecten als perspectief, spotlight en magnify op worden losgelaten. Verder […]

  • ‘Meerdere grote Nederlandse providers gaan Google Pixel-smartphones verkopen’
    by Idriz Velghe on 26 April 2024 at 16:08

    Zowel Vodafone als KPN gaan mogelijk binnenkort Google Pixel-smartphones verkopen. Daarmee zouden er drie Nederlandse providers zijn die rechtstreeks Google-telefoons aanbieden. Tot dusver kunnen klanten enkel terecht bij Odido.

  • Lenovo kondigt eerste laptop met Lpcamm2-geheugenmodules aan
    by Idriz Velghe on 26 April 2024 at 15:25

    Lenovo heeft de ThinkPad P1 Gen 7 van tenminste 2450 euro aangekondigd. De workstationlaptop is de eerste die met dunne Lpcamm2-geheugenmodules wordt uitgerust. Dit type geheugen wordt door Micron gemaakt en is gebaseerd op de CAMM2-standaard van Jedec.

  • Ministerraad NL wil dat gemeenten in speciale gevallen digitaal mogen vergaderen
    by Idriz Velghe on 26 April 2024 at 14:03

    De Nederlandse ministerraad heeft ermee ingestemd om het wetvoorstel Digitaal vergaderen naar de Tweede Kamer te sturen. Hierdoor krijgen overheden de mogelijkheid om in bijzondere omstandigheden digitaal te vergaderen. Sinds 1 juli 2022 is dit niet meer mogelijk.

  • Audiomerk Moondrop brengt smartphone met twee koptelefoonaansluitingen uit
    by Idriz Velghe on 26 April 2024 at 13:25

    Moondrop heeft met de MIAD 01 zijn eerste smartphone uitgebracht. De Chinese audiofabrikant legt de nadruk op de geluidservaring en heeft het toestel uitgerust met twee verschillende koptelefoonaansluitingen. Het toestel is wereldwijd beschikbaar en kost omgerekend 372 euro.

  • Avast krijgt Tsjechische AVG-boete van 14 miljoen voor doorverkopen van data
    by Tijs Hofmans on 26 April 2024 at 13:15

    Antivirusprovider Avast heeft in Tsjechië een AVG-boete van 14 miljoen euro gekregen. Het bedrijf verkocht jarenlang gebruikersdata door aan adverteerders, door middel van een browserextensie die juist bedoeld was om zulke data te blokkeren. Eerder kreeg Avast al zo'n boete in de VS.

  • Google maakt na jaar nog steeds winst met Cloud en verdient meer met YouTube-ads
    by Tijs Hofmans on 26 April 2024 at 12:35

    Google blijft steeds meer geld verdienen aan zijn Cloud-divisie. Die afdeling, die jarenlang verlies draaide, haalde het afgelopen kwartaal een winst van 900 miljoen dollar. Googles omzet uit YouTube-advertenties en abonnementen steeg ook.